torstai 17. heinäkuuta 2014

Lomalla viimeinkin...

Vuosiloma on viimein täällä ja on aikaa blogillekin. Koruja on muutamia tullut tehtyä, mutta blogiin asti ne eivät ole päätyneet, yksinkertaisesti mehut ovat olleet poissa ja aika on mennyt kaikkeen muuhun.

Budapestin reissu on onnistuneesti takana. Aivan mahtava kaupunki, ilmat suosi ja ruoka oli hyvää. Seurakin oli mitä parhain, sillä olin veljeni ihanan vaimon kanssa liikkeellä. Pikkuisen kierrettä oli matkalle lähdön kanssa, sillä pitkittynyt yskäni vei työterveyden kautta sisätautipolille ja sieltä kardiologiselle sydänultraan, jossa sitten selvisi vain, että yskä on vain yskä, ei vakavampaa, ja selkäpuolelta kuuluva sydämen sivuääni aiheutuu siitä, että kuten olette ehkä huomanneet, minulla ei ole sydän paikallaan vaan se on normaalia syvemmällä, joten vuotava hiippaläppä aiheuttaa äänen kuulumisen selästä (tällaisia selkäpuolelta kuuluvia sivuääniä on kuulemma vain vastasyntyneillä, josta syystä sitten painettiin paniikkinappulaa, se miksi se huomattiin vasta nyt, ei tiedetä). Keskiviikkona sain matkustusluvan ja torstaina aamulla kello seitsemän maissa koneeseen.

Mutta sitten itse lomaan. Taidankin tehdä korupostauksen erikseen perään. Siirtykää uudempaan, jos matkakuvat ei kiinnosta.


Ketjusilta illalla


Etsi kuvasta olmi


Upeita vanhoja kylpylöitä. Juhannussauna saunottiin tämän paikan suomalaisessa saunassa. Sen ovessa ei ollut varoitustekstejä, mutta 60-70 asteisen saunan ovessa varoitettiin mm. sydänsairaita saunomasta. ;) 
Tälle kylpylöinnille tulikin hintaa, kun hajotin silmälasieni linssit. Loput 3 päivää olinkin sitten aurinkolaseissa, mutta onneksi paistoi.


Hassuja säilykkeitä ja muita ihania ruokia Kauppahallissa.


Ressun paras kakku (uskokaa mua, kokeilimme näitä monia! Hirvittävän halpoja ja herkullisia)
Paras ruoka oli kreikkalaisessa ravintolassa Pestin puolella, Tonavan rannalla, mutta pikkuisen pääkauppakatujen ulkopuolella. Kerrassaan mainio palvelu, mahdottoman hyvä ruoka ja muutenkin ihana tunnelma. Paikan nimi on Taverna Dionysos, jos joku kaipaa ruokapaikkavinkkejä. Muutkin ruokapaikat, joissa kävimme olivat asteikolla ihan hyvä-mainio, mutta tämä oli ehdottomasti paras.


Reissun hienoin teekattaus.


Ja lopuksi itse turisti. Kotoisasti suihkulähteiden suhistessa ympärillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.