torstai 5. maaliskuuta 2009

Oppirahat


Korujen tekeminen ilman kursseja tai opastajaa on toisinaan kamalan vaikeaa. Kokeile ja kokeile uudelleen, kun ekalla kerralla homma meni pieleen -systeemi on välillä niin rasittavaa. Kun ei osaa, niin ei osaa. Olisi paljon helpompaa, kun joku näyttäisi miten mikäkin työvaihe tehdään. Toisaalta se on tämän homman hauskakin puoli, kun saa jotain valmiiksi, ja uuden asian oivaltaa ihan itse. Toisaalta se pöydällä kasvava roskakasa ärsyttää ja tulee kalliiksi. Ne on niitä oppirahoja, joita maksellaan helmeilyn alusta asti. Ensin virhetilauksina, sitten virheellisenä kiinnitystapana tms.


Juottaminen ei ole vahvin alani, pienet hommat onnistuu, mutta isoja pintoja en tahdo osata juottaa. En tiedä missä se vika on, ja tässä asiassa olisikin niin ihanaa, jos joku tulisi ja näyttäisi, kertoisi mitä tarvikkeita tarvin ja mihin mitäkin käytetään. Mutta koska kyseisiä kursseja ei keittiössäni järjestetä on vain yritettävä. Ja epäonnistuttava.


Kokeilin ensimmäisen kerran juottaa paksumpaa lankaa. Oppirahoja maksettiin taas. Eihän se ole samanlaista kuin ohuemman langan kanssa. Ehkä ensin olisi kannattanut testata muutamalla renkaalla miten kauan kuumennetaan, että juote alkaa sulamaan, eikä heti kerralla kuvitella tekevänsä rannekorun. :D Lenkkien venyttäminen soikioiksi oli yllättävän helppoa, kunhan ensin maksettiin oppirahat siitä, ettei venytystä kannata tehdä ihan heti, vaan vasta, kun juotokset on kunnolla jähmettyneet. (ja tämän tajuttuani tunsin itseni tosi blondiksi ja nyt vielä enemmän, kun julkisesti asian vielä kerron!) Aikaa kului ja materiaaleja paloi. Lopputulos ei ole täydellinen, mutta kun viidenneksi viimeisen lenkin kohdalla tajusi jutun juonen, koin onnistumisen riemua.


Koru on yksinkertaisen näköinen, mutta työvaiheita on paljon. Ensin meinasin laittaa koruun enemmän riipuksia, mutta sitten päästin pitää sen yksinkertaisena, koruna jossa oppirahat on näkyvissä. Tässä korussa kädenjälki näkyy, mutta ehkä ensi kerralla lopputulos on siistimpi, ellen sitten päätä tehdä korua vielä paksummasta langasta ja tehdä samat virheet uudelleen.


Oppirahat 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.