lauantai 4. heinäkuuta 2009

Pari vuotta marinoituja


ÄHH-projetin johdosta tulee kaiveltua helmilaatikkoja pohjiaan myöten. Jokainen helmeilijät tietää sen tunteen, kun jotain on saatava. Nyt heti! Ja mielellään jo eilen! Siis mähän tarvisin just tuollaista iiiiiihanaa ja just tänään. Kun helmi viimein saapuu, sitä ihaillaan ja millään ei raaskikaan käyttää, kun tuli ostettua liian vähän. Entäs jos se parempi idea vielä tulee? Ja sitten mulla ei taaskaan ole näitä? Aikansa hiplattuaan helmeiljiä laittaa ihanuuden laatikkoon. Kaivaa sen välillä esille... Joo, on se hieno. Kun alkuhuuma on ohi, osa helmeilijäistä saa aikaan jotain upeaa, osa ihmettelee edelleen, mitähän noista tekisi tai pahimmassa tapauksessa: ei noista kyllä voi tehdä yhtään mitään, ja työntää takaisin laatikkoon. Aikaa kuluu. Tarvike unohtuu... Sen päälle alkaa kasaantua muita tavaroita. Viisas helmeilijä joko käyttää sen pois tai myy jollekin toiselle höpsähtäneelle. Hamsteriluonne laittaa takaisin laatikkoon, kyllä aika tavaran kaupitsee.


Parisen vuotta sitten oli hittinä balihopeiset oikeen krumeluuriset osat. Joku keksi tilata hopeisia kehyshelmiä ja sitten kävi niin, että varmaan aika moni muukin tilasi niitä. Pakkohan niitä oli saada. Ilman ei voinut elää. Osa käyttikin kehyshelmiään loistokkaasti, mutta minä en pusseineni keksinyt mitään. Monta kertaa kaivoin esille, tein korun ja purin. Eih! Ne ei suostuneet koruiksi asti. Parisen vuotta olen kaivanut sinäänsä ihan kauniit kehykset esille ja miettinyt mitä kummaa niistä tekisi, mutta suurimman osan aikaa ne ovat vain maanneet laatikossa ihan hissukseen.


Tummanvihreät, melkeen mustat makeanvedenhelmetkin ovat ilahduttaneet minua jo toista vuotta. Nyt oli niiden aika.


Havujen tanssiKorussa lukko ja kehyshelmi tulevat kaulan molemmin puolin.


Tänään ei syntynyt ainuttakaan korua. Energia käytettiin talon siivoukseen. Tosin siitä ei lapsiperheessä pitkäksi aikaa iloa riitä, mutta tulipahan siivottua.


peeäs. Kehyshelmiä on vielä ja ihan useampia kappaleita. Riittänee tällä vauhdilla noin 10 vuodeksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.