tiistai 21. kesäkuuta 2011

Se paras patinointi

Pari sanaa patnoinnista. Se on ihanaa, ja tunkisin sitä kaikkiin koruihin, sehän kaikki tiedetään, mutta kerronpas millä patinoin korujani.

Kananmunapatinointi on hyvä ja ekologinen. Ei ongelmia hävityksen kanssa. Ainut miinus, että patinointi kestää kauan ja esim. hopeasavikoruihin patina ei tahdo tarttua millään. 

Minulla on rikkimaksaa jauheena, mutta sen onglma on, että jos purkkiin pääsee yhtään kosteutta esim. ilmasta, rikkimaksa on entinen ja ei patinoi enää yhtään mitään. Hävitys on ongelmallista. Mutta patinoiminen on helppoa ja nopeaa.

Hopeasavikurssilla tutustuin valmiiseen ja riittoisaan rikkimaksaliuokseen. Tätä olen käyttänyt hopeasavikoruissa ja nyt ihan tavallisissakin hopeakoruissa ja hyvin toimii, on nopea ja patinointijälki on siistiä.Ylimääräisen patinan puhdistukseen käytän ihan tavallista pyykinpesuainetta. Tai käytin tähän asti. Kunnes töissä oli menossa hävitykseen vanhentunut hohkakivijauhepurkki. Kokeilin sitä ensimmäisen kerran ja kylläpä puhdistus olikin helppoa. 


Ostin helmifoorumin kirpputorilta sekalaisen pussin sinertäviä kiviä. Tällaiset patinointitestikorvikset syntyivät samantien pussin avaamisen jälkeen.
91.Joen rantaa
Akvamariini, labradoriitti ja patinoitu hopea (katsokaa kuinka siististi ja tasaisesti edellä ylistetyillä patinoituu ja puhdistuu...)

90. Lehtiruode
Toinen tilauspari lensi samantien maailmalle kaveriksi tälle kaulakorulle.

18 kommenttia:

 1. Sieviä! Mulla on rikkimaksa semmoisina epämääräisen kokoisina kappaleina valmiiksi, ei siis jauheena. En edes tiennyt, että sitä myydään jauheenakin. Mitä sille tapahtuu, jos siihen pääsee kosteutta - meneekö se klönteiksi?

  VastaaPoista
 2. Siis jauhehan on niitä epämääräisiä klimppejä ja hieman jauhetta seassa. :D Kun mun purkkiin pääsi kosteutta, niin sieltä purkista kurkisti sellainen valtavan korkea ja harmaa tornimainen rakennelma. Joka ei tosiaan patinoinut ehnää yhtään mitään. Kannattaa laittaa purkki huolellisesti kiinni.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat molemmat parit! Hurjaa vauhtia sulta syntyy näitä korviksia! :)

  VastaaPoista
 4. Tuota nestettä minäkin oon käyttänyt siitä asti kun sen bongasin. Onko hohkakivijauhetta siis myynnissä myös pienempinä erinä apteekissa?

  Ja ihkuihanat joen ranta -korvikset ;-D

  VastaaPoista
 5. Sieviä korviksia taas, kuinkas muutenkaan :)

  VastaaPoista
 6. Söpöliinit nuo Joen rantaa korvikset :) En ole vielä patinoinut kertaankaan hopeakoruja, taidan ensikerraksi kokeilla tuota ekologista tapaa :)

  VastaaPoista
 7. Täällähän tulee vastauksia kysymättömiin kysymyksiin kuin apteekin hyllyltä! ;D Patinoiminen onkin ollut vähän jäissä, kun kaikki palat ei oo oikein natsanneet tähän asti. Hohkakivijauhetta siis ostoslistalle ja testailemaan. Kiitos vinkistä <3

  Ja ne korvikset, erittäin kauniit ovat! :)

  VastaaPoista
 8. En ole minäkään patinointia kokeillut, ihanan näköistä jälkeä kuitenkin se tekee. Ihanat korvikset kumpaisetkin.

  VastaaPoista
 9. Samaan nestemäiseen patinointiaineeseen olen minäkin mieltynyt, helppoa ja nopeaa.
  Ihanat nuo ensimmäiset korvikset, niissä on sitä jotain, ehkä tuo väriyhdistelmä lumosi minut :D

  VastaaPoista
 10. Kauniita korviksia <3 Monesta apteekista aikoinaan kyselin hohkakivijauhetta, ei ollut, en saanut kuin hämmästeleviä katseita ;)

  VastaaPoista
 11. Tarkastin just tukkujen tilanteen hohkakivijauheen osalta ja kilon purkki oli ainut koko, ja toisen tukun mukaan sitä vielä oli saatavana, mutta poisto-merkintä oli perässä, eli todennäköisesti poistuu valikoimista. Meillä ainakin tilataan asiakkaalle saatavana olevia kemikaaleja, jos vaan ottaa koko purkin. Minkään 10 gramman takia ei kannata ottaa 990 grammaa apteekin tappioksi.

  Hih, Amalia, ne ei siellä suurissa kaupungeissa vissiin tiedä, mutta täälläpäin kysellään välillä oikeasti kummallisia asioita harrastuksiin/remonttiin, joten hohkakivijauheen kyselijöitä ei tarvitse edes katsella kummastuneesti (korkeintaan uteliaasti, jos se vaikka patinoi... ;))

  VastaaPoista
 12. Minultakin löytyy saman näköinen puteli...Blitz on kanssa tosi kätsy !
  Amalian lailla olen minäkin kiertänyt apteekkeja mitä kummallisimpien asioiden takia...kerran sain niin kummalliset katseet kun tiedustelin rautanitraattia ja ferrikloridia, luuli kai mun jotain pommia tekevän :-))
  Hienoja korviksia jälleen !

  VastaaPoista
 13. Ihania taas ja patinointi tekee hyvännäköiseksi. Liuosta on mulla myös, mutta kun se on niin vaikeaa hävittää, niin taidan kyllä jatkaa kananmunalla.

  VastaaPoista
 14. Ah, apteekkihenkilökunnan katseet :) Kotikylän apteekissa ovat jo tottuneet ihmeellisiin kysymyksiin, mutta isommassa kylässä katsottiin kyllä viistoon kun huolettomasti tiedustelin kaliumpolysulfidia a.k.a rikkimaksaa. Samalla reissulla ostelin 60 - 100 ml vetoisia lasipulloja (aromaterapiaa varten) ja jotenkin se nuori farmaseutti näytti helpottuneelta kun kiitin ja lähdin :D Joenrantakorvikset ovat upeat.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommenteista.

  Tiiättekö miksi ne katsoo? Siksi, koska me ei olla totuttu myymään eioota. Tai siksi, kun sinne varastoon lähtee etsimään, pakkaamaan, hinnoittamaan jne. menee aikaa. Lisäksi osa porukasta on epävarmoja, kun noita töitä tehdään niin vähän enää ja voitte kuvitella sen byrokratian ja määräysten viidakon, joka vielä muuttuu säännöllisin väliajoin, kun jotain kemikaalia myydään. Mikä lippu ja lappu pitikään täyttää, mitä annetaan asiakkaalle, mihin sen saa pakata, mitä varoituksia ja tekstejä kylkeen. Tukkuhinta kaivetaan jostain ikivanhasta mapista esille... Minusta nuo on mukavia ja vaihtelevia hommia.

  VastaaPoista
 16. Kiitos vinkeistä! Dippailitko sinä korut kivineen päivineen siihen patina-aineeseen? Saako sillä ihan mustan patinan aikaan? Hyvää Juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
 17. Hei! Nämä korvikset laitoin kivineen päivineen patina-aineeseen, mutta herkemmät, niin kuin makeanvedenhelmet, niin niitä en ole uskaltanut laittaa. Ne olen patinoinut kananmunalla. Kyllä saa ihan mustaakin aikaiseksi.

  Hyvää juhannusta sinullekin!

  VastaaPoista
 18. Mitens mulla on tää postaus mennyt aivan ohi! Hohkakivijauhe on kyllä ihan parasta patinan putsaukseen. :) Tosi, tosi kauniit korvikset kummatkin, mutta Joen ranta vei sydämen!

  VastaaPoista

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.