sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Tunnelmasta toiseen, eli nahkasta pitsisydämiin

Joskus korunteko ottaa oman aikansa. Neljä vuotta lienee kohtuullinen aika saattaa valmiiksi korusuunnitelma, vai mitä sanotte?

Toukokuussa 2009 postasin tällaisen pitsisydämen Hymne à l'amour, jos joku pitkäaikainen bloginseuraaja sattuu muistamaan. Samana vuonna marraskuussa ilmestyi vastaava tumma sydän: Marie-Louise. Koska tämä on ajalta, kun Vuodatus on kadottanut kuvat, kaivelin sen muistinvirkistyksesksi arkistosta uudelleen esille. Siis tällainen:

Jotakuinkin noihin aikoihin oli tarkoitukseni tehdä kolmas samantyylinen sydän. Hopeaosat oli valmiina, mutta pienet makeanvedenhelmet vaan ei riittäneet. Työ hautautui arkistoihin. Varmaan vuosi sitten sain tilattua lisää pikkuruisia makeanvedenhelmiä, sillä sopuhintaan niiden löytyminen on haasteellista. En muistanut miksi pieniä piti tilata, ostoslistalla ne vaan olivat ja kun sopivat sattuivat kohdille, niin tilasin. Muutama viikko sitten osui käsiini hopeaosat, alkuun taiteltu sydämen runko ja valmiiksi taivutetu koukero ja muistin, mitä mun pitikään tehdä. Eilen illalla lenkin jälkeen iski kieputtelu-flow.

Keijun tarinaa
Hopeaa, makeanvedenhelmiä ja rutiilikvartsia

Lopputuloksen piti olla tummempi, mutta koska olen tavattoman huono merkitsemään tarvikkeita ja taas unohdin, että mulla todellakin on kiepillinen hopeaketjua, jossa on tummumisen estokäsittely päällä, niin patinointipurkista tuli yllätys. Yön yli sulateltuani sitä, että suunnitelma ei vastaakaan lopputulosta, päätin, että tämä on just hyvä tallaisenaan.

24 kommenttia:

 1. En ole mikään sydänkorujen ystävä, mutta nämä sulattivat sydämeni :)

  VastaaPoista
 2. Se on tosiaan just hyvä tollasenaan !
  Pitäisköhän itsekin kaivella keskeneräisten laaria ja saattaa sieltä edes joku valmiiksi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mona, ota ihmeessä esille ja työn alle, ties mitä aarteita niistä syntyy.

   Poista
 3. Vautsi miten hienoja! Onko sinulla noihin jokin ohje vai pyöritteletkö ihan omasta päästäsi? Minun yritykseni eivät koskaan onnistu . :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina. Ihan omasta päästä pyörittelen. Tuon kehikon mitan oon oon joskus mitannut, muuten menee fiilispohjalta.

   Poista
 4. Mielettömän ihana,suorastaan upea!

  VastaaPoista
 5. Ne synnytsytuskat, ne synnytystuskat.. ;) Tää on Katri upea, patina on noin just hyvä, ihana koru!

  VastaaPoista
 6. Muistan nuo vanhemmat sydämet, ja tämä uusikin on ihana <3 Patina on just hyvä noin. Tässähän alkaa tuntua kutina mennä kaivelemaan omaa hopeapakkia, joka on ollut kiinni... no, aika kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivele vaan Heluna langat esille. Oishan se kevyt aloitus.

   Poista
 7. Tummin on mun makuun, mutta kyllä tuo vaalein helminkin on ihailtavan taidokas :-)

  VastaaPoista
 8. Uskomattoman kauniit, ihanat korut! Sinulta löytyy sekä taitoa että tyylitajua <3

  VastaaPoista
 9. Ajalla mitään väliä, aina saa olla tyytyväinen kun tulee valmista! Ihanaa pehmeyttä mv-helmistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags: Kiitos. Minäkin ehkä tuosta tummimmasta tykkään eniten. Ehkä.

   Kaisallekin iso kiitos. Ihanhan tässä punastuu.

   Peikkonen. Näinpä. Pääasia, että joskus valmistuu.

   Poista
 10. aivan ihanat!!! Tämä uusin on ehdottomasti lempparini, tuo helmien hentoväri yhdistettynä patinaan, kaunista! Tälläiset saavat minutkin pohtimaan pitäisikö sitä joskus koettaa kieputtelua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koita Piritta ihmeessä. Mukavaa puuhaa ja jännääkin, kun ei ikinä tiedä minnepäin se lanka kiepsahtaakaan ja millainen koukero tällä kertaa tulee.

   Poista
 11. Ja tuo uusin on just hyvä ja kaunis tuollaisenaan,aivan ihana :) Pitäisi opetella nuo kieputtamisen salat, jotain olen joskus yrittänyt kieputella ja luovuttanut kun langat aina ihan solmussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole. :)

   Sarillekin kiitos. Minäkin olen sitä mieltä, että just noin on hyvä. Olisi mustaa halunnutkaan. :D Kannattaa kokeilla. Koukuttavaa puuhaa tämäkin.

   Poista
 12. Ihastuttavia sydämiä :) Kieputtelut on multa jääneet vähiin, mutta nämä korut ovat innostavia. Olen katsellut Sun tekemiä hopeakoruja viime aikoina enemmänkin - hienoja töitä

  VastaaPoista
 13. Herttisleijaa kun on söpöstä <3 (Ja ihanan työlälstä ;)

  VastaaPoista

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.