keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Barcelonan tuliaisiaKotona ollaan ihanan loman jäljiltä. Barcelona oli ihana kaupunki, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja sitä oli riittävästi, paljon oli nähtävää ja paljon jäi vielä näkemättäkin. Itse loma meni hienosti, mutta Suomen maakamaralla alkoi ongelmat. Ensinnäkin, kun kone puoli neljän maissa yöllä laskeutui Helsinkiin, ihmeteltiin, kun ovia ei avata. Odoteltiin...odoteltiin... Pian tuli kapteenin kuulutus, että olivat Helsingissä unohtaneet, että me tarvitaan portaatkin. Viimein vartin odottamisen jälkeen saivat portaat tuotua. Mutta eipä päästy vieläkään ulos, kun meidän kone oli ohjattu melkeen varikkoalueelle, niin hokasivat siinä vaiheessa, että tarvitaan bussikin, millä ihmiset saadaan terminaaliin asti. Ja koko kentältähän löytyi yksi bussikuski, joka sitten kuljetti erissä ihmiset koneelta terminaaliin. Oltiin siinä viimeisessä porukassa sitten, jossa bussiin sullottiin noin sata ihmistä. Eipä tarvinnut hengittää. ;)

Terminaaliin päästyämme menin vessaan, ja tulin sieltä ulos neljän tunnin päästä. Tutustuin tarkemmin kyseisen inva-wc:n pönttöön. Jatkolentoa siirrettiin neljään kertaan eteenpäin, onneksi oli muuten Finnairin lento, joten sekin homma sujui ilman ongelmia. Sen jälkeen mut vietiin taksilla Mehiläiseen tippaan. Pikkuisen pahoinvointilääkettä suoneen, ja ripulilääkettä napaan ja kotimatka Ouluun saattoi alkaa. Vihreänä ja sinisenä, mutta kotiin selvittiin. :) Nyt vointi on jo ihan ok, ja ruokakin pysyy sisällä.

Sitten Barcelonan helmituliaisantiin. Kaiken kaikkiaan löysin viisi helmiä myyvää liikettä, joista kaksi on mainitsemisen arvoisia. Kuvassa olevat lasi- metalli- ja keramiikkahelmet sekä nyörit ovat Festutusta. Siellä oli hyvä valikoima niin lasi- kuin muovihelmiäkin. Olipahan muuten kerrankin kivaa valita nyöri  ja helmet ihan omassa kädessä niin että ne varmasti sopivat yhteen.Ylemmän kuvan luuhelmet ovat Marudamasta. Samoin kuin kaikki alakuvan hopeat. Meinasin seota sen hopeamäärän edessä. Muutenkin kaupassa oli ihania lasihelmiä, samoin kuin luu- ja puuhelmivalikoima oli mukava. Liike oli auki, vaikka olikin vielä siesta-aika. Olin varautunut palaamaan takaisin, mutta ei tarvinnutkaan, sillä ystävällinen nainen palveli minua hyvällä englannilla.Viimeiseksi vielä tilauskorvikset, joiden Swarovskin 8 millisiä Fireopaleja olen odottanut kauan tulevaksi FusionBeadsista. Paketti oli tullut loman aikana, ja kaipa minä alan tervehtyä, sillä sain ne tehtyä jo äsken.Muokkaus 19.4.2007.
Naiset tuolla utelee multa keleistä ja hintatasosta... Ilmat oli ihan ok. Kaksi ekaa päivää oli koleita, sellaista noin 15 astetta ja välilä tihuutti vettä vähäsen. Ei kuitenkaan häiritsevästi. Loppuaika sitten oli aurinkoista, toisena päivänä noin 20 astetta ja toisena auringossa 29, varjossa 22-24 suurinpiirtein. Sellaiset kelit kuitenkin, että paikallisilla oli alkuaikana toppatakit ja karvavuoritalvisaappaat ja loppuajasta löysäsivät jopa villatakille ja kevättakille. ;) Kyllä siellä suomalainen ihan kevätvaatetuksella tarkeni, ja mies (ja lentokentällä huomasimme, että moni muukin suomalainen) poltti otsansa. :)

Hintatasosta teitä kiinnostanee lähinnä helmien hinnat. 4 millinen perusbalidaisyspaceri maksoi 12 senttiä kappale, isommat riipukset, joita kuvassa on, olivat 2-4 euroa kappale. Mun mielestä sellainen ihan normaalihinta, ei törkeen halpaa, eikä törkeen kallista. Halvempaa kuitenkin kuin Suomessa. Lasihelmet olivat samaten hieman halvempia kuin Suomesta ostettuna, mutta ei niin, että tienaa, jos menee sitä varten ostoksille.  Noissa kuvissa on melkeen kaikki mitä ostin ja rahaa mulla meni helmiin rapiat 50 euroa. En tiedä tuliko tuhlattua, mutta niitä oli niin mukavaa hypistellä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.