lauantai 29. lokakuuta 2011

Pieniä aarteita

Työpöydällä pyörii toisinaan pieniä aarteita vailla kotia. Tai eihän ne siinä pöydällä pyöri, vaan ne pienet aarteet nostetaan talteen helmityöalustan reunoille. Jokainen koruntekijä sellaisen varmaan omistaa, mutta käytetäänkö sitä muuhun kuin pikkuaarteiden sivuun nostamiseen ja säilytykseen, sitä en tiedä. Minulla se on niin täynnä tavaraa, että ei sen päällä mahdu työskentelemään. Jokatapauksessa siinä alustassa on sellaisia käteviä koloja: yhteen kerään hopealanganpätkät ja muut sulatukseen menevät hopeaosat, yhteen menee pussin lopuista jääneet yksittäiset helmet, yhteen menee ne, jotka on nostettu esille, mutta uuden inspiraation iskiessä, nostetaan edestä pois ja joista on seuraavana tarkoitus tehdä jotain suurta ja mahtavaa tai pientä ja söpöä, miten nyt vaan, mutta jotka unohtuvat epämääräiseksi ajaksi alustan reunalle tai siihen koloon, jos sinne vielä jotain mahtuu. yksi kolo on sitten varattu roskille ja langanpätkille, mutta se tyhjennetään usein, ainakin kerran kuukaudessa. Uriin on suunniteltu jos jonkin moisia virityksiä helmistä ja mietitty järjestystä, mutta toisinaan niissä makaa tukkunauhoja, jotka odottaa sijoituspistettä varsinaisissa helmilaatikoissa. Ehkä kuva kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa, mutta jokainen helmeilijä sellaisen alustan tietää.

Joskus tulee vilkaistua pieniin koloihin tarkemmin. Mitäs kummaa tänne on piilotettukaan. Tällä kertaa kolossa alimmaisena oli viime talven tuotoksia hopeasavikurssilta. Niitä pieniä riipuksia, joita sitten tehdään hopeasaven jämäpaloista. Jos joku ei ole hopeasavea kokeillut, niin kerrottakoon, että avattu savi ei tahdo säilyä vaan kuivaa kovaksi, vaikka muovia ja kostuketta laittaisi kuinka. Olin unohtanut pikkuiset täysin ja olipa iloinen yllätys löytää heidät. Tiesin heti, mihin heidät käyttäisin. Pieniä stressileluja, pieniä lohduttajia hipellettäväksi. 
Lohduttaja

Settiin korvakorut pienistä takomistani riipuksista ja mustasta mattapintaisesta onyxista.

70: Lohduttaja

Nämä luonnolliset amatsoniititkin löytyivät alustalta, olivat jääneet siivoamatta helmilaatikkoon. Kaveriksi valitsin syksyistä, ruskeita polveilevia makeanvedenhelmiä sekä hopeisen pienen lehden.

Tuulen mukaan

Korvakoruihin tarvikkeet löytyivät samasta kolosta kuin hopeasavet. Vintagemessinkiset pienet lehdet olin juottanut hopeaan ja niistä sai kivat korupiikit. 

69. Tuulen mukaan

Huomasittekos jotain hassua? Kyllä. Mä tein eriparikorvikset ja vieläpä ihan tahallani. ;) Eri asia, jääkö ne tuollaiseksi, sillä mua hieman häiritsee, mutta koska korvisprojekti vaatii korviksia, niin nämäkin lasketaan. ;)

Mitä tulee kun yhdistää ylimääräiset korviskoukut ja alustalla pyörivät simpukankuorisydämet?

68. Herkkä sydän

Viimeisenä vieläihan tarkoituksella hemilaatikoista kaivettuja tarvikkeita. Näitä suunniteltiin pitkään ja hartaasti. Nämä kuuluvat aikaisemmin esittelemääni Tunnelma kaulakoruun. Yritin ottaa kaulakorusta uudet kuvat, mutta ei ne onnistuneet vieläkään.

67. Pieniä aarteita: Tunnelma

Tän verran sain aikaan syyslomaviikolla, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Tämä perhe kuormitti terveyskeskuksen palveluita 11 kertaa kuudessa päivässä. Suurimman osan hoiti mies, joka sairastaa mykoplasman jälkitautina keuhkokuumetta.


15 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera sekä korusaralla että terveyskeskuksessa! Kauniita koruja olet tehnyt, aivan upeita! Toivottavasti mieskin saadaan pian kuntoon.
  Rauhaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat pikkuriipukset! Ja tuo amatsoniittikoru on kaunis!!

  VastaaPoista
 3. Ihania koruja, varsinkin tuo Lohduttaja ja Tuulen mukaan korvikset!:)

  VastaaPoista
 4. Heti pitää tunnustaa, että minulla ei ole sellaista helmityöalustaa...eikä tulekaan ! Pöydän saa täyteen ilmankin :-))
  Mutta aivan ihastuttava kavalkaadi taas toinen toistaan kauneempia koruja !! Lohduttajat osus ja uppos !

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut ahkerana, ihania koruja olet tehnyt:-)

  VastaaPoista
 6. Voi että!! Olisipa mullakin tuollaisia aarteita säilöön unohdettuna <3 Hurjan kauniita luomuksia yhdessä postauksessa!! Innoitti jopa hieman katselemaan omia helmilaatikoita samalla kun ihaili Stathamia telkkarissa <3

  VastaaPoista
 7. kauniita koruja oot taas väsänny, tykkään noista mustista varsinkin, ja noista sydänkorviksista kans. toivottavasti pääsette niskan päälle tuossa sairastelukierteessä, ootte kyllä jo enemmän kuin kohtuudella siitä kärsineet tälle syksyä. tsemppiä :)

  VastaaPoista
 8. Wau mikä pläjäys, kaikki niin ihania, mutta Lohduttajat vie voiton! Tervehtymistä teidän porukalle.

  VastaaPoista
 9. Oi oi vintagelehtiä ja Lohduttajaa! Ja huispois jo tauti saisi mennä, viimein.

  VastaaPoista
 10. Oivoi mitä ihanuuksia! Tuulen mukaan setin värit ja helmet on aivan jumalaisen kauniit! :)

  VastaaPoista
 11. Ihania aarteita sulla kätkössä, kun näin kauniita koruja syntynyt.Nuo Lohduttaja-korut ja tuo 69.korvispari niin jotenkin mun näköisiä :) Ihania kaikki!

  VastaaPoista
 12. Onpa hienot Lohduttajat - ja hyvä tarina niiden takana!
  Paljon olet saanut hienoja koruja aikaiseksi ja surullisen paljon terveyskeskuskäyntejä myös.

  VastaaPoista
 13. Mustakissa: enkös olekin. Tosin korurintamalla olisin toivonut olevani ahkerampi.

  Kaisu: kiitos. :) Ne pikkuriipukset on kivoja, kun sopii moneen paikkaan.

  Johanna: Kiitti. :)

  Mona??? Sulla ei ole helmityöalustaa??? :o Minäkin sain omani lahjoituksena, mutta tosi kätevä lokerikko se on. :D

  Helinä: Kiitti.

  Ninni: Sulla on toisenlaisia aarteita. mä oon sun blogissa nähnyt. Toivottavasti tuli inspiraatiota jumituksen keskelle.

  Outiriina: Kiitos. Kyllä tää alkaisi jo riittää.

  Maati: Kiitos. Jospa sairastelu riittäisi hetkeksi aikaa.

  Muikku: Tack tack. Arvasin, että tykkään messingistä.

  Kuparikukka: Kiva kun tykkäsit korusta. Minustakin ne värit on kivat, vaikkei ne just mun lempparit olekaan.

  Sari: Kiitos. Tuulen mukana korvikset on mulla siinä ja siinä tykkäänkö vai en, mutta ehkä en pura, kun joku antoi äänensä niillekin.

  Tie on kevyt: Kiitos. Tänään mennäänkin (tai mies menee) vain työterveyteen, joten jonottaa ei tarvitse. ;) Mutta jospa tää tauti tästä.

  VastaaPoista
 14. Tuulen mukaan - oi ihanat!

  Toipumisia!

  VastaaPoista
 15. Voimia ja toipumisia! Toivottavasti olette jo kunnossa.

  Mun suosikit oli nuo viimeiset herkkikset. <3

  VastaaPoista

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.