maanantai 23. tammikuuta 2012

SkyView ja muita Tukholman herkkupaloja

Olin pidennetyllä viikonloppureissulla Tukholmassa. Hotellin lähistöllä oli GeoArt-niminen helmi- ja korutarvikekauppa, jonka ohi kävelimme useaan kertaan, mutta aina sen ollessa suljettuna, joten helmiostoksille en päässyt. Perinteiset Vasa-laivat tuli nähtyä, Kuninkaanlinnan edessä ja vanhassa kaupungissa pyörittyä, mutta pakkanen ja merituuli hillitsivät valokuvaamisintoa sen verran, että kuvia oli aika vähän. Jo perinteeksi muodostuneita reissun ruokakuvia on siis luvassa. 

Reissussa ollessa käymme syömässä siinä vaiheessa, kun on nälkä, joten etukäteen emme ravintoloita etsi. Onkin pikkuisen sattuman kauppaa mitä aarteita sattuu kohdalle. Tällä reissulla yksi päivä meni NK-tavaratalon yläkerran mainiolla lohella, yhtenä päivän söimme varsin maukasta sieni-parmesaanipastaa ja todella herkullisia hampurilaisia, mutta ensimmäisen päivän ravintolakokemus oli jotain hörisyttävän mukavaa. Sellainen, joka sai kameran kaivamaan esille. Valitettavasti minulla ei ole antaa tälle paikalle osoitetta, jossain Södermalmilla Maria torgeitin läheisyydessä tämä oli. Tilasimme ankkaa cashewkastikkeessa ja itsessään se olisi ollut aivan tajuttoman hyvää, mutta koristelu teki vaikutuksen. 

Kukat on tehty sipulista ja porkkanasta. Lehdet on salaattia ja kurkkua. Kastikeastia perunasta. WOW!

 Jälkiruoaksi riisiseesampalleroita jäätelön kanssa.

Cupcaket ja sushi ovat ilmeisen muodissa, sillä molemmpia paikkoja oli paljon. Sushia ei maistettu, mutta Cupcakea kyllä. Varsinkin mustikkainen oli ihan huippu.
Perinteisten nähtävyyksien lisäksi kaveri sai houkuteltua (osti minulle lipun, joten pakkohan se oli mennä) Skyviewiin, jossa mennään tällaisella pallerolla 


Globenin huipulle. Maisemat oli hyvät ja kokemus kiva, mutta kädet tuli kipeiksi, kun piti puristaa niin kovaa kaiteesta...


Nyt on lomat vietetty ja orastava into koruihinkin jo kolkuttelee. Ehkäpä niitä seuraavaksi.


10 kommenttia:

 1. onpas mahtavan näköisiä ruokakuvia :) noita ei tämän talouden ruokapäällikkö hallitse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä myöntää ettei tämänkään. Vaikka vakavasti harkitsen youtube-koulutuksen käymistä tähän asiaan, niin voi sitten lapsetkin sanoa: "ei taaaaaas näitä vihanneskukkia..."

   Poista
 2. Jestas mitä koristeluita!

  Olen huomannut tuon saman valokuvausinnostuksen hiipumisen kovalla pakkasella. Siksipä neulon juuri itselleni kynsikkäitä tai kämmekkäitä, sormikkaita ilman sormia siis, koska valokuvatessa viimassa ja pakkasessa ne voisivat olla kätevät. Mahtuvat rukkasen alle, ja sormet kuitenkin vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookki hienoja. Jotenkin yllättävää, kun tuollaisia löytyi ihan tavallisen näköisestä kiinalaisesta ravintolasta, jonne ajauduttiin vahingossa, kun sinne minne olimme menossa, jota meille oli suositeltu, ei enää mahtunut. Ja kaamee nälkäkin oli. Niin tuollaisia herkkuja löytyi.

   Poista
 3. Uskomattomat koristeasetelmat! Nälkä tässä tulee....

  Toivottelen innostunutta paluuta koruilun pariin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kestää tää innostuksen palautuminen. Mutta vähitellen.

   Kiitos.

   Poista
 4. Jestas, se on siinä ja siinä raskisko noita syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat piti ottaa ensin, sitten vasta uskalsi edes maistaa.

   Poista
 5. Tukholma on kiva kaupunki ja niin mukavan lähellä! Nälkä tulee mullekin kun noita kuvia katsoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on kiva, mutta täältä pohjoisen vinkkelistä katsottuna huonossa paikassa. Ennemmin tulee mentyä kauemmas kuin tuollain semi-lähelle.

   Poista

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.