tiistai 2. kesäkuuta 2009

Prahan helmiä


Prahan helmiä eivät tällä kertaa olleet varsinaiset helmet vaan kaikki se muu. Kaunis kaupunki, siisti, paljon nähtävää, edulliset hinnat jne tekivät siitä todella mukavan matkakohteen. Vielä kun matkaseurana olleet veljen vaimo ja naapurin-Katja olivat iloista ja samanhenkistä porukkaa, lomalta ei voi mitään enää toivoa.


Varsinaisia helmiä en lähtenyt hakemaan, vaan periaatteella: "jos vastaan tulee, niin katsotaan mitä kaupasta löytyy" lähdin liikkeelle. Helmikauppoja tulikin vastaan yksi melkeen hotellin naapurista. Kyseinen pikkuinen kauppa, jossa kaksi naista palvelivat ylpeydellä, eivät suuria helmiuutuuksia minulle tarjonneet. Kaupan valikoima oli pieni (vähemmän, mitä minulla itselläni on helmiä (nolostus)), joten kalliiksi (helmien osalta) matka ei tullut.


Seuraavat sympaattiset käsintehdyt (?) lasiotukset mukaan tarttui
Näistä tulee jossain vaiheessa todennäköisesti lastenkoruja.


Lisäksi kaupunki tarjosi hyvän valikoiman puuhelmiä erilaisina pakkauksina. 4-vuotiaalle tulikin tuliaisena satsi kivoja erivärein ja kuvioin koristeltuja puuhelmiä. Kolme kukka-nauhaa on jo syntynyt. Yhden nimi on kuulemma Kesän tuulia. (ja tässä kohti kuului aikamoinen sponttaani nauru miehen suunnalta).


Omat matkakorut jäivät viime tippaan. Edellisenä iltana tein Helmiliinan pikana toimitetuista ihanista värjätyistä akaateista itselleni seuraavan setin. Muotiväreissä mustien vaatteiden kanssa pidettäväksi. Sormus on Prahasta löydetty. (joka muuten meni jo kerran hukkaan lentokoneessa ja jota sitten pyllisteltiin penkkien välistä ja ei kehdattu kertoa lentoemännille, mitä aarretta sieltä haimmekaan)Samanlaiset setit syntyivät vihreistä akaateista ja vaaleanpunaista ruuskvartseista matkakavereille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Runsaan roskapostituksen takia jouduin ottamaan sanavahvistuksen käyttöön.

Kiitos jos jaksat kommentoida, se ilahduttaa aina.